2012. december 8., szombat

A házi veteményes

Az egyik srác felfedezte, hogy megérett a banán a kertünkben, úgyhogy azon nyomban le is szüretelte. Ez a picike is majdnem ugyanolyan elterjedt, mint amit nálunk is árulnak, viszont az a világon a legismertebb banánfajta, a cavendish banana. 107 országban termesztenek banánt, tehát mondhatni hogy az egész Földön elterjedt. Van sárga, vörös és barna héjú, picitôl az óriásig mindenféle méretben.Vannak a nagyon nagy fajták, azt már plantain-nek vagy fôzôbanánnak hívják. Az általunk ismert, valamint ez a picike is az édes, ún. desszertbanán. Ízre szinte semmiben sem különbözik az otthoniaktól, talán egy árnyalattal édesebb.
A kókusz is jól néz ki már hátul, rengeteg van a kókuszpálmánkon, az egyetlen kérdés csak, hogy ki tudjuk-e nyitni szerszámok nélkül. Utána nézek neten, mi a módja annak, hogy fogyasztani is tudjunk belôle.
Sokáig szemezgettem egy zöld izével is, majd facebook-on, Indiában élô barátomtól jött a megfejtés, miszerint az egy papaya. Küldött ô is egy képet a saját kertjükben termô papajáról: dettó ugyanígy néz ki mint ez.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése