2012. december 17., hétfő

Mexikó, a felfújható hóemberek földje (2. rész)

Karácsonyi elôkészületek Mexikóban, második rész.
A télen, decemberben harminc fokos hômérséklettel büszkélkedô trópusi szigeten soha nem esik a hó. És? Kit érdekel? A karácsony hóember nélkül olyan, mint a tenger víz nélkül. Kell és kész! Hála és dicsôség ázsiai testvéreinknek, nemcsak hogy kis, beépített kompresszorral felfújható import-hóember van, de még zenél és világít is! Az elegáns tengerparti szálloda lelkes festômûvész-kertészei karácsonyi hangulatúra pingálták a kenyérfa termését, a szupermarketben 7 méter magas karácsonyfa alakot öltô és karácsonyi dekorációt viselô tornyot építenek sörbôl és rumból, míg a sorok között egy nagy pirosruhás télapónak nevezett izé rémisztgeti az arra járókat.
Apa a háztetôn szédelegve igazgatja a tetô fénydekorációját, -minden egyes lelógó jégcsapnak egyenesen kell kérem állnia- miközben anya a kertitiörpe-betlehemet rendezgeti és helyezi nagyfeszültség alá. Mindeközben egy sarokkal odébb a nagyvezér szobra helyett személyesen Mikulás szobra áll büszkén és olvadozik a körforgalomban.















1 megjegyzés:

  1. remek a blogod, Peti! tényleg jó volt végigolvasni, nagyon plasztikus, remélem hamarosan meglesz a vízalatti fényképeződ is és orrba-szájba posztolod nekünk a halakat!

    VálaszTörlés